13.12.2013 22:26

Finnbogason leidt Heerenveen naar tweede uitzege

Slecht spelen en toch beslissend zijn. Dat is het verhaal van sc Heerenveen-spits Alfred Finnbogason in de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle. Er ging veel fout bij de IJslander, maar door zijn twee treffers maakt niemand bij Heerenveen zich daar druk om. Door de doelpunten van Finnbogason won Heerenveen op bezoek bij Zwolle: 0-2.

Zwolle zette vanaf het beginsignaal veel druk naar voren en dat leverde meteen een aantal goede kansen op. De grootste mogelijkheid was voor Fred Benson, maar voordat hij van dichtbij kon uithalen stak Christian Kum er een stokje voor. Daarna raakte het duel meer in evenwicht en werd ook Heerenveen dreigender.

Heerenveen slaagde er echter niet in om uitgespeelde kansen te creëren. De eerste echte kans voor de bezoekers diende zich pas na een half uur aan en die mogelijkheid leidde meteen de openingstreffer in. Die openingstreffer kwam voort uit een penalty, die werd veroorzaakt door Zwolle-doelman Diederik Boer. Hij kwam in het strafschopgebied licht in contact met Luciano Slagveer en dat bleek voldoende voor een strafschop. Finnbogason faalde niet vanaf de stip en schoot zijn ploeg op voorsprong.

De IJslander verzuimde vlak na rust de score verdubbelen en zag even later dat Zwolle op gelijke hoogte kwam, omdat Joost Broerse een vrije trap van ver hard in de kruising schoot. Het was Heerenveen dat uiteindelijk aan het langste eind trok. Wederom was Finnbogason de doelpuntenmaker. Hij stiftte een bal over Boer en schonk Heerenveen daarmee de tweede overwinning in een uitwedstrijd.

Zwolle blijft door de nederlaag een middenmoter en kan na dit weekend zomaar in het rechterrijtje terecht komen. De ploeg heeft uit zeventien wedstrijden 22 punten en staat daardoor negende. Heerenveen staat met 26 punten uit zeventien wedstrijden op de vijfde plaats en houdt daarmee de aansluiting met de bovenste plaatsen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner