07.12.2013 22:52

Effectief Vitesse brengt PSV verder in de problemen

In een wedstrijd met een knotsgekke einduitslag heeft Vitesse de koppositie in de Eredivisie teruggepakt van Ajax. PSV begon sterk aan het duel, maar gaf het in de laatste tien minuten volledig weg. In die periode liep Vitesse uit naar een 2-6 eindstand.

PSV voelde de druk van het presteren en begon furieus aan het duel. De thuisploeg kreeg prima kansen via Memphis Depay en Adam Maher, maar Piet Velthuizen hield zijn ploeg op de been. Het aandringen bleef en daarom was het tegen de verhouding in dat Vitesse via een spaarzame uitbraak op voorsprong kwam. Een inschattingsfout van Zanka en Karim Rekik zorgde ervoor dat Lucas Piazón zo kon doorlopen richting doel. De jonge huurling aarzelde niet en schoot de 0-1 tegen de touwen. PSV leek gebroken, maar kwam vlak voor rust toch nog op gelijke hoogte. Depay trok naar binnen en haalde zo hard uit met rechts dat Velthuizen geen antwoord had.

Ook de tweede helft begon PSV sterk. Met veel druk op de defensie van Vitesse probeerde de thuisploeg een goal te forceren. Net als in de eerste helft leverde dit niets op en viel het doelpunt aan de andere kant. Christian Atsu zette hard voor en omdat Mike Havenaar alert reageerde kon hij al glijdend de 1-2 intikken. Vitesse ging door en kwam via Kelvin Leerdam zelfs op 1-3. PSV leek opnieuw gebroken, maar kwam via Karim Rekik toch terug in de wedstrijd. De verdediger kopte een voorzet van Jürgen Locadia in.

De PSV-fans gingen er eens goed voor zitten, maar een minuut later stond het 2-4. Davy Pröpper kon makkelijk wegdraaien bij Oscar Hiljemark en vergrootte de voorsprong weer. Op het eind liep Vitesse zelfs uit naar 2-5 en 2-6. Patrick van Aanholt combineerde met Piazón en schoot de bal onder Zoet door, terwijl Pröpper de buitenspelval omzeilde en de eindstand van 2-6 op het scorebord zette.

Door de overwinning blijft Vitesse de koploper in de Eredivisie. Met Ajax (31 punten) en FC Twente (30 punten) in de nek staat Vitesse met 32 punten bovenaan. PSV staat door de nieuwe nederlaag slechts zes punten boven de gevarenzone in de Eredivisie. Met een doelsaldo van +4 lijkt er snel een ommekeer te moeten komen in Eindhoven.