30.12.2013 23:17

FC Utrecht dankzij doelpunten Toornstra voorbij Heracles Almelo

FC Utrecht heeft zaterdagavond haar eerste uitzege van het seizoen geboekt. Op bezoek bij Heracles Almelo waren de manschappen van trainer Jan Wouters met 1-2 te sterk voor de thuisploeg. Beide doelpunten van de Domstedelingen kwamen op naam van Jens Toornstra.

Heracles had in de eerste helft het betere van het spel, maar zag Utrecht de eerste grote kans van de wedstrijd krijgen. Toornstra schoot een lage voorzet rakelings langs het doel van Remko Pasveer. Na een klein half uur schoot Ilias Bel Hassani de thuisploeg op voorsprong. De opvolger van Lerin Duarte stond voor het eerst in de basis en maakte daar gretig gebruik van. Bel Hassani schoof een rebound achter goalie Robbin Ruiter. Op het doelpunt na gebeurde er niet veel in het eerste bedrijf.

De formatie van Wouters kwam in de tweede helft een stuk scherper uit de kleedkamer dan Heracles. Tien minuten na de theepauze leverde dat de gelijkmaker van Toornstra op. Een afstandsschot dwarrelde via het lichaam van Bart Schenkveld in het doel. Een discutabel moment ging aan de gelijkmaker vooraf. Steve de Ridder nam de bal met zijn bovenarm mee. Dat werd door scheidsrechter Dennis Higler niet beoordeeld als een handsbal.

Na de gelijkmaker moest Heracles weer het spel maken, maar grote kansen leverde het niet op. Ruiter moest alleen reddend optreden bij een schot van Matthew Amoah. Ondanks dat Utrecht verdedigend speelde, trok het wel aan het langste eind. Een lage voorzet werd door Kwame Quansah compleet gemist, waarna Toornstra in vrije positie de bal langs Pasveer wipte. Dankzij de doelpunten van de aanvoerder won Utrecht voor het eerst een uitduel dit seizoen.