04.12.2013 22:27

Erik Falkenburg redt punt voor Go Ahead Eagles

Het vervolg van Go Ahead Eagles - Heracles Almelo is geëindigd in 1-1. Mark Uth leek man of the match te worden na zijn openingstreffer in de 75e minuut, maar twee minuten voor tijd maakte Erik Falkenburg er met het hoofd 1-1 van.

De wedstrijd begon in de 19e minuut, nadat op 3 november de wedstrijd gestaakt werd na hevige regenval. Beide ploegen begonnen voorzichtig aan de wedstrijd en eigenlijk bleef dit de hele eerste helft zo. Mikhail Rosheuvel schoot voorlangs, maar de grootste kans was voor Falkenburg. De middenvelder kon aannemen nadat Remko Pasveer mistastte bij een lage voorzet. Omdat Heracles-verdediger Mike te Wierik goed ingreep met een sliding kon Falkenburg niet voor de openingstreffer tekenen.

De tweede helft verliep wat spectaculairder, al was het alleen maar vanwege de zeven gele kaarten die vielen. Het echte voetbal begon twintig minuten voor tijd, toen Iliass Bel Hassani op aangeven van Rosheuvel de linkerpaal raakte van buiten de zestien. Een Almelose storm leek te beginnen, maar al snel na die kans schoot Jop van der Linden een vrije trap van twintig meter bijna in het doel. Pasveer kon de bal net uit de kruising tikken. Nu leek de thuisploeg de overhand te krijgen, toen Uth op dat moment een prachtige solo bekroonde met een doelpunt. maakte daar met een prachtige solo een einde aan.

Go Ahead Eagles drong na de openingstreffer weer aan en kreeg via een vrije trap van Van der Linden opnieuw een grote kans. De verdediger raakte dit keer de rechterpaal. Toen Xander Houtkoop één op één op Eloy Room schoot leek de winst naar Heracles Almelo te gaan, maar Falkenburg knikte vlak voor tijd een voorzet van Mawouna Amevor binnen.

Beide ploegen schieten weinig op met het punt. Zowel Go Ahead Eagles als Heracles Almelo blijft in de gevarenzone. Heracles staat drie punten boven hekkensluiter NEC en één punt ADO Den Haag, dat zestiende staat. Go Ahead Eagles staat er met zeventien punten niet veel beter voor.