24.10.2013 23:01

Dinamo en PSV delen de punten in leeg stadion

Saai, dat was het duel tussen Dinamo Zagreb en PSV. In een leeg stadion ontbrak het de teams aan inspiratie en lukte het vooral PSV niet om gevaarlijk te worden. Uiteindelijk mochten de Eindhovenaren tevreden zijn met een punt en wacht over twee weken de return in Eindhoven.

Dinamo was duidelijk de bovenliggende partij in de eerste twintig minuten. PSV maakte veel fouten, wat de thuisploeg in de kaart speelde. Dinamo Zagreb liet zich ver terugzakken en probeerde met snelle tegenaanvallen gevaarlijk te worden. Dat lukt de Kroaten aardig, maar het vizier stond niet op scherp. 

Het lukte PSV in de eerste helft niet om een kans te creëren. Het ontbrak de Eindhovenaren aan creativiteit om door de defensie van Dinamo te komen. De grootste kans in de eerste helft was voor El Arbi Soudani. Przemysław Tyton stond echter goed op te letten en bracht oog in oog met de aanvaller
redding.

Ook in het eerste half uur van de tweede helft was het speelbeeld hetzelfde. PSV was voornamelijk slordig en Dinamo Zagreb begon de controle steeds meer naar zich toe te trekken. De Eindhovenaren mochten van geluk spreken dat de aanvallers van Dinamo faalden met hun schoten. Diverse keren kreeg Dinamo de ruimte aan te leggen voor een afstandsschot, maar slechts sporadisch ging de bal richting het doel.

In de slotfase leek het duel nog verder dood te bloeden, maar uit het niets was PSV voor de enige keer in het duel gevaarlijk. Een lange bal van achteruit van Jeffrey Bruma belandde op het hoofd van Ola Toivonen. De Zweedse middenvelder kopte de bal echter in de handen van de Dinamo-goalie. In de laatste minuut voorkwam Tyton puntverlies voor PSV. Arijan Ademi dacht de bal in de linkerhoek te schieten, maar de Poolse goalie bracht nog net redding.

Door het gelijkspel staat PSV tweede in Groep B. Voorafgaand aan de wedstrijd stond Chernomorets Odessa op gelijke hoogte met de eredivisieclub, maar die club ging met 1-0 onderuit bij koploper Ludogorets. Dinamo Zagreb staat onderaan in de groep en legde donderdagavond beslag op haar eerste punt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner