01.12.2013 17:19

Malaise PSV houdt aan na nederlaag bij Feyenoord

De crisis bij PSV is nog lang niet voorbij. Op bezoek bij Feyenoord liepen de Eindhovenaren tegen de vijfde nederlaag (3-1) van dit seizoen op. PSV haakt door het verlies definitief af in de titelstrijd, omdat het gat met koploper Vitesse tien punten bedraagt. Feyenoord deed goede zaken in deze titelstrijd en heeft zich weer in de top van de Eredivisie gemeld.

PSV mocht in de wedstrijd toch nog even hopen op een positief resultaat, omdat Adam Maher de score na twintig minuten opende. Hij rondde een zelf opgezette combinatie met Florian Jozefzoon af. De aanval was een van de weinige dingen die PSV liet zien, want de ploeg van Phillip Cocu werd het grootste gedeelte van de eerste helft teruggedrongen op de eigen helft. Uiteindelijk bezweek PSV ook onder de druk van Feyenoord. Jean-Paul Boëtius tekende op slag van rust met een fraai schot voor terechte de gelijkmaker.

In de tweede helft breidde Feyenoord de score verder uit en kwam PSV er niet meer aan te pas. Om uit te lopen werd Feyenoord een handje geholpen door PSV-verdediger Santiago Arias. Hij beging een domme overtreding in het strafschopgebied op Boëtius en veroorzaakte daarmee een strafschop. Topscorer Graziano Pellè faalde niet vanaf de strafschopstip en schoot Feyenoord op voorsprong.

Amper twee minuten later wees scheidsrechter Danny Makkelie opnieuw naar de stip, omdat Jeffrey Bruma een overtreding beging op Pellè. Bruma mocht vanwege zijn tweede gele kaart vertrekken en stelde Pellè in staat om de wedstrijd te beslissen. De Italiaan miste deze keer door de strafschop op de paal te schieten. De derde Rotterdamse treffer viel halverwege de tweede helft alsnog. Pellè revancheerde zich op de gemiste strafschop door een afgemeten voorzet van Boëtius achter PSV-doelman Jeroen Zoet te tikken.

Door de overwinning heeft Feyenoord de bittere nasmaak van het verlies bij RKC (1-0) weggespoeld.Bovendien mogen de Rotterdammers naar de bovenste plaatsen blijven kijken, omdat het verschil met koploper Vitesse zes punten bedraagt.

PSV is momenteel niet meer dan koploper van het rechterrijtje. De Eindhovenaren staan met tien punten achterstand op een straatlengte van Vitesse. Voor Cocu en zijn ploeg is het eerst zaak dat het zo snel mogelijk uit de sportieve crisis komt voordat het omhoog mag kijken.