02.11.2013 22:55

Spektakelstuk tussen PEC Zwolle en PSV eindigt in 1-1

PSV heeft - net als FC Twente en Ajax - opnieuw punten verloren in de Eredivisie. In eigen huis kwamen de Eindhovenaren niet verder dan 1-1 tegen PEC Zwolle.

Het kon beide kanten op in Eindhoven. PSV kwam al vroeg op een voorsprong, nadat Jeffrey Bruma een loepzuivere corner van Stijn Schaars binnen kopte. Fred Benson deed al snel iets terug voor zijn ploeg. Giovanni Hiwat werd aangespeeld op links, gaf de bal goed voor richting de eerste paal, waar Benson de bal met links over Przemysław Tytoń tilde.

Verder kende de eerste helft slechts één hoogtepunt en één dieptepunt. Vlak voor rust raakte Mustafa Saymak keihard de lat met een schot van buiten de zestien. De middenvelder mocht opstomen richting de zestien en aarzelde niet. Even daarvoor had Karim Rekik met rood van het veld gestuurd moeten worden. De verdediger speelde de bal te ver vooruit en wilde toen zijn fout herstellen. Met twee benen gestrekt ging hij door op de enkels van Saymak, maar scheidsrechter Pieter Vink gaf slechts geel.

Diezelfde Rekik was bijna beslissend in de tweede helft. De centrale verdediger kopte uit een corner de bal achter Leon ter Wielen, maar Joost Broerse stond op de juiste plek om de bal uit de doelmond weg te schieten. Het was het begin van een offensief van PSV. Jetro Willems pegelde de bal van afstand op de vuisten van Leon ter Wielen en Florian Jozefzoon was met twee schoten dicht bij de 2-1. Zijn eerste schot werd knap uit de hoek gehouden door de Zwolse goalie en bij het tweede schot hoefde hij niet in te grijpen.

PEC Zwolle werd steeds verder teruggedrongen en dacht al helemaal niet meer aan drie punten toen Benson vijf minuten voor tijd naar de kant moest. De aanvaller kreeg zijn tweede gele kaart voor tijdrekken. PSV bleef aandringen, maar kon de winnende treffer niet bijtekenen.

Door het gelijkspel blijft het ongekend spannend in de Eredivisie. AZ gaat nu aan kop met 22 punten. Vitesse (21) en FC Twente (20) volgen de Alkmaarders. PSV en PEC Zwolle blijven door het gelijkspel steken op 19 punten en delen de vierde plek samen met Ajax.