05.10.2013 22:11

Roda JC en PEC Zwolle spelen gelijk in matig duel

Sutchuin Djoum (l.) en Van Hintum (r.) op de foto in een duel om de bal. (05-10-2013)
Sutchuin Djoum (l.) en Van Hintum (r.) op de foto in een duel om de bal. (05-10-2013)

Roda JC en PEC Zwolle hebben gelijkgespeeld in een ontzettend matig duel. Scheidsrechter Dennis Higler vertolkte een hoofdrol door twee spelers van Roda JC (Roly Bonevacia en Frank Demouge red.) met rood van het veld te sturen. Beide beslissingen waren dubieus, waardoor het publiek zich tegen de scheidsrechter keerde. Vlak voor tijd werd de wedstrijd stilgelegd, omdat supporters van Roda JC voortdurend voorwerpen op het veld gooiden. Na een afkoelingsperiode van tien minuten werd de wedstrijd uitgespeeld, maar de brilstand bleef op het scorebord staan.

Roda JC begon aardig aan de wedstrijd en had de wedstrijd onder controle. De Limburgers waren dan ook dichtbij een voorsprong. Wiljan Pluim kopte een vrije trap van Mark-Jan Fledderus bijna tegen de touwen, maar zag doelman Kevin Begois goed redding brengen.
In de 24e minuut kantelde de wedstrijd. Darryl Lachman kwam mee naar voren en moest uiteindelijk door Roly Bonevacia afgestopt worden. De middenvelder, die vandaag als verdediger speelde, deed dit echter met een overtreding. Scheidsrechter Dennis Higler bestrafte Roda JC met een rode kaart en kende PEC Zwolle een strafschop toe. Rochdi Achenteh nam de strafschop, maar schoot de bal ruim naast het doel.
Vanaf dat moment was het echter enkel PEC Zwolle dat kansen wist te creëren. De grootste kans was voor Bram van Polen, maar in een overtalsituatie ontbeerde het de rechtsback aan overzicht en daardoor schoot hij de bal wild over het doel.

De tweede helft stond vooral in het teken van de stillegging van de wedstrijd. De scheidsrechter legde de wedstrijd stil omdat er voortdurend voorwerpen op het veld werden gegooid. Vlak daarvoor had hij Frank Demouge met rood van het veld gestuurd nadat hij een elleboogstoot zou hebben uitgedeeld aan Joost Broerse, hierdoor moest Roda JC verder spelen met negen man. Na een afkoelingsperiode van tien minuten werd de wedstrijd hervat.
Zwolle wist ook in de tweede helft niet te profiteren van de manmeersituatie en  ook met negen tegenstanders kwam PEC niet tot scoren. De Zwollenaren speelden in een te laag tempo en kwamen niet verder dan een aantal afstandsschoten.
Mustafa Saymak kreeg wel twee grote mogelijkheden. Een kwartier voor tijd kreeg hij alle tijd en ruimte van de Roda verdediging om te schieten, maar zijn poging verdween naast het doel. In de blessuretijd kreeg Saymak een aardige kopkans. Giovanni Gravenbeek gaf de bal voor vanaf de rechterflank. De kopbal die Saymak vervolgens produceerde ging in de handen van doelman Filip Kurto. De wedstrijd verdiende geen winnaar en die kreeg het dan ook niet.

De stillegging van de wedstrijd zal hoogstwaarschijnlijk nog een staartje krijgen voor Roda JC, aangezien de KNVB niet blij zal zijn met het gedrag van het Limburgse publiek. De Kerkradenaren komen nu op tien punten te staan, maar zijn nog niet verlost van de onderste regionen. Ook PEC Zwolle schiet niet veel op met het gelijkspel, daar het waarschijnlijk de aansluiting met de top zal mislopen.
Roda JC moet volgende week op bezoek bij RKC Waalwijk en hoopt eindelijk weer drie punten te bemachtigen. PEC Zwolle speelt thuis tegen ADO Den Haag en hoopt zich te herpakken na deze zwakke vertoning.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner