03.10.2013 21:01

Aantrekkelijke slotfase brengt AZ en PAOK een punt

Na twee wedstrijden in de groepsfase van de Europa League beschikt AZ over vier punten. De Alkmaarders namen het in eigen stadion op tegen PAOK Saloniki. Vlak voor tijd kwamen de Nederlanders nog op voorsprong, maar een doelpunt in de laatste minuut van de blessuretijd bepaalde de eindstand op 1-1.

AZ begon aan de wedstrijd met druk zetten op de defensie van de gasten, maar zag PAOK aan de andere kant de bal op de lat schieten. Van ruime afstand namen de Grieken het doel ineens onder vuur. Dat betekende de omslag in het eerste bedrijf. De Grieken hadden daarna de overhand en AZ moest zich beperken tot tegenhouden. De bezoekers kregen enkele kansen op een doelpunt, maar wisten die niet om te zetten in een goal.

De Nederlanders profiteerden in de eerste helft bijna van een fout in de achterhoede van PAOK. Aron Johannsson onderschepte een te zachte terugspeelbal en omspeelde de keeper. De aanvaller was echter te ver naar rechts gedwongen om nog op doel te kunnen schieten. Op slag voor rust schoof PAOK-aanvaller Stefanos Athanasiadis de bal uit vrije positie nog rakelings voor de goal van Esteban langs.

AZ kwam scherp uit de kleedkamers. Direct in het begin van het tweede bedrijf dook Nebosja Gudelj op voor de goalie van de tegenstander. De middenvelder had echter de pech dat hij dezelfde hoek koos als de doelverdediger. Even later kreeg Roy Beerens een goede kopkans. Hij liet zien daar geen specialist in te zijn en werkte de bal over het doel.

Net zoals in de eerste helft, raakte PAOK ook nu weer het houtwerk. Ditmaal liet Tzavellas de lat trillen. Ook AZ maakte kennis met de lat. Een goede voorzet werd door invaller Gudmundsson van dichtbij op de lat gekopt. In de slotfase kwam de wedstrijd pas echt tot leven. Het leverde AZ een doelpunt op. Jeffrey Gouweleeuw plaatste een voorzet van Overtoom in het doel. Dat leek het winnende doelpunt te zijn. Toch kwam PAOK in de laatste minuut nog op gelijke hoogte dankzij Stefanos Athanasiadis. AZ en PAOK beschikken daardoor na twee duels over vier punten.