28.09.2013 20:43

Gemotiveerd AZ al strijdend naar drie punten tegen PSV

AZ heeft tegen PSV de drie punten in eigen huis gehouden. In een nette wedstrijd - waar toch drie spelers geblesseerd uitvielen - wist de thuisploeg met 2-1 te winnen van de koploper in de Eredivisie.

Aan het begin van de wedstrijd was al te zien dat AZ wilde strijden voor wat het waard was. PSV werd teruggedrongen en het doelpunt in de 21e minuut kwam dan ook niet uit de lucht vallen. Nick Viergever kopte uit een corner van Maarten Martens knap raak en zette AZ zo op een 1-0 voorsprong. Het was een terechte voorsprong, want PSV kwam er niet aan te pas in de eerste dertig minuten. Toch kwamen de Eindhovenaren toch op 1-1 dankzij Memphis Depay. De linksbuiten van PSV knalde een vrije trap van twintig meter in de rechterhoek en zorgde er eigenhandig voor dat de Eindhovenaren met een opgelucht gevoel de kleedkamer opzochten.

De tweede helft begon ongelukkig voor beide elftallen op het veld. Donny Gorter kwam verkeerd terecht na het uitverdedigen en moest het veld verlaten met wat leek op een gebroken sleutelbeen. Enkele minuten later moest ook Jeroen Zoet de kleedkamer opzoeken. De keeper van PSV wilde het spel naar links verleggen, maar leek zijn lies te verrekken of scheuren bij de actie. In de 52 minuten kon er eindelijk weer gevoetbald worden en slechts vijf minuten later stond het 2-1. Aron Jóhannsson profiteerde van mistasten in de defensie van PSV en haalde verschrikkelijk hard uit van buiten de zestien. Przemysław Tytoń stond iets te ver voor zijn goal en moest toekijken hoe de bal over hem heen vloog. PSV ging op zoek naar de gelijkmaker, maar AZ kreeg de grootste kans. Nemanja Gudelj vond Tytoń echter op zijn weg naar het doel.

PSV verliest niet alleen drie punten in Alkmaar, hoogstwaarschijnlijk verdwijnt de koppositie ook. SC Heerenveen, FC Twente en PEC Zwolle kunnen bij winst allemaal de koppositie van PSV overnemen. AZ meldt zich door de overwinning definitief in de subtop van de Nederlandse competitie.