15.09.2013 15:30

NEC en Feyenoord delen de punten in spectaculair duel

NEC en Feyenoord hebben in een vermakelijk duel 3-3 gelijkspeeld. Beide ploegen zullen echter het gevoel hebben dat er meer in had gezeten.

Higdon en Immers

In de eerste helft had het scorebord al op 3-3 kunnen staan. Higdon kreeg twee goede kansen, maar beide keren schoot hij veel te slap in. Aan de andere kant had ook Immers het vizier nog niet op scherp staan. Hij was te onrustig met twee goede schotkansen. Toch waren Higdon en Immers belangrijk voor hun ploeg. Laatstgenoemde kopte in de 26e minuut prima tegendraads binnen, na een goede voorzet van Tonny Vilhena. Lang konden de Rotterdammers niet van hun voorsprong genieten, want vier minuten later was het alweer gelijk. Rieks zette met een slimme steekpass Stefanik alleen voor Mulder, maar zijn schot vanaf de rand zestien met buitenkant rechts werd gepareerd door de Feyenoord-goalie. De bal carramboleerde echter terug de zestien in richting Michael Higdon. De Engelsman was in het kopduel met twee Feyenoorders de sterktse en kopte de bal voor de voeten van Stefanik. De geheel vrijstaande debutant kon niet missen en dat deed dan ook niet: 1-1.

Krakkemikkige defensies

Dat Nederlandse ploegen niet de beste verdedigers hebben is algemeen bekend en dat demonstreerden NEC en Feyenoord in de tweede helft. Nadat Pelle al twee keer het houtwerk had geraakt was het Jean-Paul Boëtius, die terugkeerde na een knieblessure, die Feyenoord weer op voorsprong zette. Vlakbij zijn eigen strafschopgebied zette hij een counter op en acht seconden later werd hij (na een prima uitbraak, dat wel) door Immers alleen voor de keeper gezet. Geheel vrijstaand kon de linksbuiten binnen schieten: 1-2. Ook nu duurde de Rotterdamse voorsprong niet lang. Op een vrije trap van Rieks kwam Mulder veel te slap uit. Hij bokste de bal wel weg, maar raakte de bal zodanig dat hij de vrije trap verlengde en op zijn eigen paal bokste. De Vrij en Matthijsen waren allebei ook niet scherp genoeg, waar Pallson het wel was. Hij schoot van dichtbij de 2-2 binnen. Niet veel later kwam NEC zelfs op voorsprong. Rieks had alle tijd van de wereld om op Kevin Conboy te wachten die over de linkerkant kwam aangestormd. Conboy was sneller dan Armenteros en dat had ook Rieks gezien. Zijn steekpass op de linksback was op maat en Conboy op zijn beurt vond de geheel vrijstaande Stefanik. Die kegelde de bal voorbij Mulder en daardoor leek NEC sinds 3 februari weer eens de drie punten te veroveren.

Martins Indi redt punt voor Feyenoord

In de laatste minuut verstoorde Bruno Martins Indi ruw het Nijmeegse feestje. Boëtius zorgde met een voorzet vanaf de linkerkant voor chaos in het strafschopgebied van NEC. Zijn voorzet werd slecht verwerkt door de Nijmeegse defensie en de voorzet belandde uiteindelijk voor de voeten van Martins Indi. Vanaf twee meter zorgde hij op de valreep voor een punt voor Feyenoord: 3-3. Een even zo spectaculair als slecht duel kwam daarmee tot een eind, waarin beide ploegen uiteindelijk blij mogen zijn met een punt.