04.08.2013 17:30

Vitesse start seizoen met zege op Heracles Almelo

Vitesse is het nieuwe voetbalseizoen begonnen met een zege op Heracles Almelo. Trainer Peter Bosz zag een fris aanvallend Vitesse met 3-1 winnen van zijn voormalige werkgever. Een score die gezien de kansen groter uit had moeten vallen.

Vitesse joeg Heracles meteen op en dat zorgde ervoor dat Heracles er in de eerste helft nauwelijks uitkwam. Vitesse dicteerde, maar drukte dit pas na een half uur voetbal uit in doelputen. Kelvin Leerdam, deze zomer overgekomen van Feyenoord, schoot raak nadat hij met een sublieme steekpass van Theo Janssen was bediend. Niet veel later kon de Gelredome weer juichen toen Marcus Pedersen knap voor zijn man kwam en de voorzet van Valeri Kazaishvili tegen de touwen kopte.

Heracles liet zich in de tweede helft meer gelden. Kansen waren er voor Bryan Linssen en beide invallers Lerin Duarte en Matthew Amoah. Telkens greep doelman Piet Velthuizen uitstekend in. Aan de andere kant waren de kansen ook groot. Ibarra, Chanturia en Kashia hadden het vizier echter niet op scherp staan. De lang verwachte 3-0 viel pas in de slotfase door een doelpunt van Ibarra, die de defensie van Heracles klopte met zijn snelheid en vervolgens Heracles-doelman Remko Pasveer het nakijken gaf met een hard schot. Amoah luisterde in blessuretijd zijn debuut voor Heracles op met een doelpunt, die er verder niet meer toe deed voor Heracles.