15.09.2013 19:30

Twee oplevingen van een Belg en FC Utrecht kruipt door het oog van de naald in de eigen Galgenwaard.

Dat FC Utrecht moeite heeft met winnen aan het begin van het seizoen is duidelijk zichtbaar. Ook thuis in het duel met RKC hadden de Domstedelingen het erg moeilijk. Een sterke eerste helft compenseerde uiteindelijk de matige tweede helft, waardoor FC Utrecht weer drie punten mag bijschrijven.

In de eerste helft zorgden twee individuele momenten van Steve de Ridder voor de ommekeer in een tot dat moment saaie wedstrijd. De wedstrijd begon leuk met veel energie en strijdlust. Dat zorgde in de zesde minuut voor de eerste treffer van De Ridder. Geklungel achterin bij RKC leverde De Ridder balbezit op. Hij passeerde twee tegenstanders, voordat hij knap diagonaal binnenschoot: 1-0 voor FC Utrecht. Na het doelpunt kakte de wedstrijd enorm in. Het tempo ging omlaag, de kansen werden schaars en de supporters krijgen een pluim voor het wakker blijven. Dat wakker blijven werd beloond in de veertigste minuut toen De Ridder zich weer eens liet zien. De Belg zette zelf de aanval op aan de linkerkant en passeerde doelman Šeda knap in de verre hoek. Met 2-0 de rust in, het kan erger voor de mannen van Jan Wouters.

In de tweede helft zakte FC Utrecht in. RKC probeerde meer druk te zetten, maar bleek daar in deze wedstrijd niet de kwaliteiten voor te hebben. RKC kon tot een treffer komen via een standaardsituatie. Waar iedereen een schot van Sander Duits verwachtte, was het de Fransman Amieux die hard binnenschoot: 2-1 en de spanning was weer terug in de wedstrijd. In de laatste tien minuten werd het doel van Verhoeven onder vuur genomen, met de kans voor Joachim als hoogtepunt. Een knappe redding van Verhoeven zorgde ervoor dat de drie punten in de Galgenwaard bleven, want niet lang daarna floot scheidsrechter Liesveld voor het einde van de wedstrijd. FC Utreht wint moeizaam van RKC, maar passeert de ploeg uit Waalwijk wel op de ranglijst. 2-1 na negentig minuten voetbal met een uitblinkende De Ridder in de eerste helft.