22.08.2013 21:00

Feyenoord ontsnapt aan grotere nederlaag tegen Kuban

Feyenoord is donderdagavond met 1-0 onderuit gegaan tegen Kuban Krasnodar. Op bezoek in Rusland was de opponent van de Stadionclub veel te sterk. De Rotterdammers mochten van geluk spreken dat het slechts één doelpunt om de oren kreeg.

Kuban Krasnodar begon aanvallend aan de wedstrijd. Het zette Feyenoord direct onder druk, waardoor de Rotterdammers niet van eigen helft af konden komen. Het leverde Kuban in het begin al bijna direct een doelpunt op. Mulder kon opgelucht ademhalen toen hij Aleksey Kozlov op de paal zag schieten. Nadat Kuban de eerste twintig minuten de bovenliggende partij was geweest, besloot het gas terug te nemen. Feyenoord kreeg daardoor meer balbezit. Het lukte de eredivisieclub niet om het vele balbezit om te zetten in een uitgespeelde kans.

Kuban kreeg na ruim een half uur spelen opnieuw een kans op de openingstreffer. Ibrahima Baldé zette in het strafschopgebied van Feyenoord twee verdedigers van de Stadionclub te kijk. De aanvaller wilde daarna de bal in een hoek plaatsen, maar Mulder slaagde erin het leder uit zijn doel te houden. Ondanks dat Feyenoord eigenlijk niets had te vertellen, stond het op slag van rust wel bijna op voorsprong. Een schot van Graziano Pelle verdween via de handen van de doelman op de paal. Beide teams zochten met de brilstand op het scorebord de kleedkamers op.

Feyenoord leek goed uit de kleedkamer te komen, maar al snel was het Kuban dat een kans creëerde. Ibrahima Baldé ging na een fout op het middenveld alleen op Mulder af. De spits slaagde er niet in om zijn inzet tussen de palen te plaatsen. Even later was het alsnog raak voor Kuban Krasnodar. Een lange bal zette de verdediging van Feyenoord op het verkeerde been, waardoor Baldé de bal uiteindelijk achter Mulder gleed.

Kuban bleef na het doelpunt aanzetten om nog een treffer te maken. Mulder wist het tweede doelpunt van de Russen te voorkomen. Onder andere met zijn voeten zorgde de sluitpost van Feyenoord er voor dat er na de 1-0 niet meer werd gescoord door Kuban. Volgende week staat in De Kuip de return in de laatste voorronde van de Europa League op het programma. De mannen van trainer Ronald Koeman zullen dan een stuk beter voor de dag moeten komen om nog door te gaan naar de groepsfase.