17.08.2013 23:45

Roda en Vitesse vermaken publiek met gelijkspel

Roda JC en Vitesse hebben de supporters in Limburg een vermakelijk wedstrijd voorgeschoteld. In het Parkstad Limburg Stadion waren de bezoekers veelal de bovenliggende partij, maar hadden beide ploegen voldoende kansen om veel doelpunten te scoren. Uiteindelijk stond er een 1-1 eindstand op het scorebord.

De formaties begonnen aanvallend aan de wedstrijd. Roda JC slaagde er echter niet in om uitgespeelde kansen te creëren. Aan de andere kant was Vitesse een stuk succesvoller. Onder andere debutant Piazon had bijna een doelpunt te pakken. De aanvaller omspeelde weliswaar de doelman van Roda JC, maar was daarna te ver naar buiten gedreven om nog op goal te kunnen schieten.

Kees Luijckx was in de eerste helft het gevaarlijkst namens Roda JC. Een schot van de verdediger vloog hard voor het doel van Piet Velthuizen langs. Ook daarna waren het de Arnhemmers die de controle over de wedstrijd hadden. Op slag van rust leek Patrick van Aanholt voor het openingsdoelpunt te zorgen. Vanaf de linkerkant sloop de mandekker het strafschopgebied binnen. Zijn poging ging net voor het doel van Roda JC langs.

De tweede helft kwam moeizaam op gang, terwijl de Vitesse de bal maar bleef rondspelen. Het langdurige balbezit resulteerde na een uur spelen in de voorsprong. Patrick van Aanholt speelde aan de linkerkant drie spelers uit, waarna de linksback de bal afleverde bij Valeri Kazaishvili. De middenvelder krulde de bal fantastisch in de verre hoek.

Daarna was de wedstrijd los. Twintig minuten voor tijd schoot Marc Höcher de gelijkmaker op het scorebord. Eerst schoot Mark-Jan Fledderus hard op de kruising, waarna de invaller uit een knappe hoek de bal in een leeg doel werkte. Wat volgde was een slotoffensief van beide partijen. Zowel Roda JC als Vitesse kregen vlak voor tijd voldoende kansen om de wedstrijd te beslissen. Toch vielen er geen doelpunten meer, waardoor 1-1 een goede afspiegeling van was.