11.08.2013 19:30

Castelen schenkt RKC drie punten tegen Vitesse

Romeo Castelen kan terugkijken op een geslaagde zondagmiddag tegen Vitesse. De vleugelaanvaller was voor een groot deel verantwoordelijk voor de 4-2 zege van RKC Waalwijk op de Arnhemmers. Een doelpunt, een assist en het versieren van een strafschop zorgden mede voor de zege.

Beide ploegen begonnen enthousiast aan de wedstrijd. Dat leverde in de openingsfase aan beide kanten een doelpunt op. Eerst was het Kelvin Leerdam die een hoekschop van Theo Janssen in de verre hoek kopte. Daarna was het de beurt aan Robert Braber van RKC. Castelen zette een goede actie op aan de rechterkant en omspeelde twee tegenstanders. Zijn voorzet verdween via de linkervoet van Braber in het doel.

Na de gelijkmaker ging het speltempo direct omlaag. Zowel de thuisploeg als Vitesse lieten de bal rustig rondgaan en hoopten op een fout bij de tegenstander. Sander Duits was na een half uur dicht bij de 2-1. Zijn vrije trap belandde naast Velthuizen op de paal. Vijf minuten voor rust kwamen de Waalwijkers alsnog op 2-1. Nadat de buitenspelval bij de bezoekers verkeerd openklapte ging Romeo Castelen alleen op het doel af. De vleugelaanvaller schoof de bal beheerst raak.

De tweede helft begon rommelig. Vitesse had over het algemeen de controle en kwam na tien minuten dan ook op gelijke hoogte. Valeri Kazaishvili nam de bal in vrije positie aan op de rand van het strafschopgebied, daarna was de doelman kansloos op zijn inzet. Na de 2-2 ging de wedstrijd alle kanten op en viel er geen mogelijke winnaar aan te wijzen.

Toch werd het duel een kwartier voor het einde uit het niets beslist. Castelen kreeg een strafschop, nadat hij door Van der Heijden naar de grond was gehaald. Duits wist die buitenkans wel te benutten en RKC op 3-2 te zetten. Even daarna scoorde wederom Duits een doelpunt. Ditmaal krulde de aanvoerder schitterend een vrije trap raak. Vitesse was daarna niet meer bij machte om terug te komen in de wedstrijd en heeft RKC de drie punten grotendeels te danken aan Romeo Castelen.