19.09.2013 23:10

Tandloos AZ wint toch op bezoek bij Maccabi Haifa

AZ heeft zonder goed te spelen drie punten meegenomen uit Israël. In Haifa wisten de Alkmaarders met 0-1 te winnen van Maccabi Haifa door een laat doelpunt van Jóhann Guðmundsson. AZ maakte geen aanspraak op de winst, aangezien het maar twee echte kansen kreeg in de hele wedstrijd.

Maccabi Haifa wilde indruk maken voor eigen publiek. De ploeg begon aanvallend aan de wedstrijd en wist AZ geregeld te dwingen tot een fout. Hierdoor konden de Alkmaarders niet tot kansen komen. Maccabi lukte dit iets beter, maar heel gevaarlijk werd de thuisploeg ook niet echt. Shimon Abuhazera gleed bijna een voorzet van Samuel Scheimann binnen, maar veel dichterbij kwam de ploeg niet.

Het spelbeeld veranderde in de tweede helft niet. Maccabi was sterker dan AZ, maar kwam niet tot echte kansen. Het deelde steeds speldenprikjes uit, maar Alvarado Esteban werd zelden op de proef gesteld. Pas na creatieve wissels van AZ kon de uitploeg de eerste kans bijschrijven. Willie Overtoom kwam in het veld, werd vrijgelaten door Maccabi en kon vrij uithalen van ongeveer twintig meter. De middenvelder schoot hard over, maar stelde Bojan Šaranov niet op de proef. Het duel leek af te stevenen op een 0-0 gelijkspel, maar Guðmundsson kon na een lange reeks van fouten de 0-1 inschieten. Nick Viergever zette de bal voor, waarna Dekel Keinan de bal compleet miste. Guðmundsson was scherp en stak zijn been op het juiste moment uit. Omdat Šaranov de benen open liet staan kwam de 0-1 op het scorebord. Maccabi Haifa was daarna nog dicht bij de gelijkmaker, maar Rayos raakte de lat na een bekeken schot.

AZ is door de overwinning de enige Nederlandse club in Europa die punten pakt in het openingsduel. Ajax verloor met 4-0 op bezoek bij FC Barcelona, terwijl PSV in eigen huis onderuit ging met 0-2 tegen PFC Ludogorets Razgrad. 
 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner