01.09.2013 16:20

PEC Zwolle deelt na spannende slotfase punten met FC Utrecht

PEC Zwolle heeft haar eerste punten van dit seizoen verspeeld. In eigen huis kwamen de Zwollenaren niet verder dan 1-1 tegen FC Utrecht. Willem Janssen zette Utrecht op voorsprong, waarna Stef Nijland voor de gelijkmaker zorgde.

Beide ploegen begonnen met aanvallende intenties aan de wedstrijd. Daar was echter alleen in het begin sprake van. Er voltrok zich een saaie eerste helft, waarin PEC Zwolle het meeste balbezit had en het betere van het spel. FC Utrecht trok zich vooral terug op eigen speelhelft en liet het initiatief over aan Zwolle. Dat resulteerde in middenveldvoetbal. Het was dan ook veelzeggen dat in de eerste 45 minuten geen enkel schot tussen de palen te noteren viel.

In de rust moest de grensrechter vervangen worden door de vierde official vanwege een blessure. Ondanks dat Zwolle ook nu weer het betere van het spel had, kwam FC Utrecht op voorsprong. Huurling Willem Janssen kopte uit een vrije trap van Jens Toornstra van dichtbij raak. Daarna ging Zwolle op zoek naar de gelijkmaker, maar slaagde het in eerste instantie er niet in om gevaarlijk te worden.

Een kwartier voor het einde was het dan toch raak voor Zwolle. Nadat Jesper Drost vanaf de achterlijn de bal terug voor het doel had gelegd schoof invaller Stef Nijland de bal achter de goed keepende Jeroen Verhoeven. Daarna bleef Zwolle zoeken naar een overwinning, maar de mannen van trainer Ron Jans konden hun eerste puntenverlies van het seizoen niet voorkomen. Zwolle blijft ondanks het gelijke spel nu minimaal twee weken koploper.