27.05.2019 10:45

VIDEO: heerlijke knal Babel verkozen tot mooiste goal

De wonderschone treffer van Oranje-international Ryan Babel in het Premier League-duel met Cardiff City (1-0) is door de supporters van Fulham FC verkozen tot het mooiste doelpunt van het seizoen 2018/19.

De goal van Babel eind april was niet genomineerd door de Engelse voetbalbond als doelpunt van het jaar, terwijl de goals van Fulham FC-spelers Jean Michaël Seri en André Schürrle dat wel waren. Toch werd het heerlijke afstandsschot verkozen boven de treffers van Seri en Schürrle door de fans van Fulham FC. De 32-jarige aanvaller kreeg 41,7% van de stemmen, tegenover 31,1% van Schürrle's treffer, terwijl 11,9% de goal van de Ivoriaanse middenvelder het mooiste vond. 

Hoewel Babel pas sinds januari het shirt van Fulham FC om zijn schouders had, maakte hij zich wel in korte tijd razend populair bij de fans van de Londense club. De voormalig speler van onder meer Ajax en Liverpool FC werd met 13,2% zelfs verkozen tot derde beste speler van de club in het afgelopen seizoen. Babel eindigde bij de Premier League-degradant achter Calum Chambers en Aleksandar Mitrović. 

Speler van het jaar verkiezing bij Fulham FC:

  1. Chambers – 48,4% van de stemmen
  2. Mitrović – 14,1% van de stemmen
  3. Babel – 13,2% van de stemmen

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner