24.09.2018 12:15

Ex-Ajacied via Man City-jeugd nu smaakmaker bij Hertha

Hertha BSC is voorlopig de enige ploeg in Duitsland die grootmacht Bayern München kan volgen. De ploeg uit Berlijn staat tweede op twee punten van Der Rekordmeister en dat is niet in de minste plaats te danken aan een Nederlander.

Javairô Dilrosun is namelijk uitstekend uit de startblokken geschoten dit seizoen bij zijn nieuwe club. Zo ook afgelopen weekend tegen Borussia Mönchengladbach, toen Dilrosun twee assists afleverde tijdens het 4-2 gewonnen Bundesliga-duel. De Nederlandse buitenspeler, die afgelopen zomer verkaste van Manchester City naar de Duitse hoofdstad, staat nu op drie assists in de Bundesliga in drie wedstrijden. Geen enkele speler uit die competitie was vaker aangever dit seizoen. 

Bundesliga-spelers met de meeste assists dit seizoen:

  • 3 assists: Arnold en Dilrosun
  • 2 assists: Müller, Lewandowski, Forsberg, Kimmich, Sancho


Lees ook: Niet Memphis, maar Traoré steelt show bij Lyon


Daarnaast kwam hij dit seizoen ook al eenmaal zelf tot scoren. Dat was tijdens de derde speelronde tegen het VfL Wolfsburg van Wout Weghorst (2-2). Afgelopen zaterdag tegen Borussia Mönchengladbach was Dilrosun, die de Ajax-jeugd in 2014 verliet voor een avontuur bij Manchester City, helemaal op dreef. Volgens Opta had hij 49 balcontacten en gaf hij 26 passes die allemaal een medespeler bereikten. Daarmee was hij de enige Bundesliga-speler afgelopen speelronde die een passzuiverheid van 100% behaalde. 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner