07.08.2018 10:45

Sainsbury speelde meer interlands dan clubwedstrijden

PSV heeft centrale verdediger Trent Sainsbury aangetrokken. De Australische mandekker, die in het verleden al op de Eredivisie-velden speelde namens PEC Zwolle, was transfervrij en heeft een contract getekend voor drie seizoenen.

Met Sainsbury heeft PSV de gewenste ervaring in huis en zorgt het dat de posities achterin dubbelbezet zijn, aangezien de ploeg rekening houdt met een vertrek van Nicolas Isimat-Mirin. Sainsbury speelde afgelopen zomer nog mee op het Wereldkampioenschap en kwam alledrie de groepsduels in actie. De inmiddels 26-jarige speler staat momenteel op 38 interlands namens The Socceroos. 


    Lees ook: Terugblik: hoe verliep de Eredivisie-voorbereiding? 


    Sainsbury kwam na PEC Zwolle uit voor Jiāngsū Sūníng, Inter en Grasshopper Club Zürich. Bij de Chinese ploeg was hij nog veelvuldig basisspeler, maar de laatste anderhalf jaar (sinds het begin van 2017) kwam hij sporadisch in actie in competitieverband. In totaal speelde hij slechts vijftien wedstrijden in alle competities namens zijn clubs. In die periode oversteeg hij dat aantal qua interlands: in totaal zestien stuks.

    Officiële wedstrijden van Sainsbury sinds januari 2017:

     

    Eredivisiepoule
    Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner