31.07.2018 08:30

Gerrard bouwt met Rangers aan defensieve machine

Steven Gerrard kreeg aan het begin van deze zomer zijn eerste klus als hoofdtrainer toebedeeld. De voormalig Liverpool FC-legende is gestart aan zijn carrière bij Rangers FC, waar hij bezig is een defensieve machine van de ploeg te maken.

De voormalig Schotse grootmacht is al enkele weken bezig aan het seizoen, daar het in de eerste voorronde van de Europa League al in actie moest komen. De ploeg startte het Europese toernooi met een thuisduel met KF Shkupi (Macedonië). Die eindigde in 2-0, waarna de klus tijdens de uitwedstrijd werd afgemaakt: 0-0. In de ronde daarop speelde het tegen de PSV-beulen van NK Osijek. In Kroatië werd het 0-1 voor Rangers FC, wederom geen tegentreffer dus. Donderdag is de return en dus hoopt de ploeg de volgende ronde te bereiken.


 Lees ook: VIDEO: Ibrahimović met zijn eerste MLS-hattrick 


Maar niet alleen in de voorrondes van de Europa League loopt het gesmeerd voor Gerrard en zijn nieuwe ploeg. Ook de twee oefenwedstrijden tegen Bury FC en Wigan Athletic eindigden zonder een doelpunt te hoeven incasseren, waardoor Gerrard met Rangers FC al vijf duels op rij (450 minuten) het doel schoon wist te houden. Een uitstekende start dus voor de voormalig middenvelder.

De wedstrijden van Rangers FC onder leiding van Steven Gerrard: 

  • Rangers FC – Bury FC: 6-0
  • Rangers FC – KF Shkupi: 2-0
  • KF Shkupi – Rangers FC: 0-0
  • NK Osijek – Rangers FC: 0-1
  • Rangers FC – Wigan Athletic: 3-0

Hegemonie Celtic
Rangers FC is sinds twee seizoenen weer terug op het hoogste podium in Schotland. De ploeg heette voorheen Glasgow Rangers, maar verdween uit de Premiership vanwege financiële problemen. Deze bleven aanhouden, waardoor de ploeg failliet ging en een herstart moest maken. Dat lukte met succes, want na drie kampioenschappen in vier seizoenen is het dus weer terug in de competitie bij aartsrivaal Celtic FC, dat de laatste zeven seizoenen landskampioen werd. Lukt het Rangers FC met Gerrard aan het roer om dit seizoen de hegemonie van Celtic FC te doorbreken? 

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner