13.05.2018 11:24

Rotterdammer Rodrigues in vorm in titelrace Galatasaray

Garry Mendes Rodrigues is in blakende vorm in de laatste weken van de Turkse competitie. Door twee assists te geven in het met 2-0 gewonnen duel met Yeni Malatyaspor lijkt de 21e titel zijn club niet meer te kunnen ontgaan.

Rodrigues zit de laatste weken sowieso goed in zijn vel. De afgelopen drie duels was de Nederlandse Kaapverdiër betrokken bij vijf goals: twee assists en drie goals. Hij scoorde de bevrijdende 2-0 in de topper tegen Beşiktaş en wist eigenhandig met een dubbelslag Akhisar Belediyespor aan de kant te zetten (1-2).

Negentien
In totaal was Rodrigues dit seizoen al bij negentien doelpunten betrokken. Dat zet hem op de zevende plaats in de ranglijst van de meest waardevolle speler. Teamgenoot Bafétimbi Gomis voert die lijst aan met 28 goals en zes assists.

Rodrigues is de man die de goals moet voorbereiden in Istanbul. Edin Višća van İstanbul Başakşehir F.K. is de assistkoning.

Meeste assists Süper Lig

  1. Edin Višća – veertien assists
  2. Garry Rodrigues – tien assists
  3. Mathieu Valbuena – tien assists

De 23-voudig Kaapverdisch international heeft nog de kans om een persoonlijk record te verbreken. In het seizoen 2013/2014 scoorde hij elf keer voor Levski Sofia, meteen zijn beste prestatie. Een hattrick in het laatste duel van de competitie brengt daar verandering in.

Er is nog één duel te spelen in Turkije. Galatasaray heeft een voorsprong van drie punten op het İstanbul Başakşehir F.K. van Eljero Elia en een aanzienlijk beter doelsaldo. Alleen in theorie kan Basaksehir de titel nog van de huidige koploper afsnoepen. Galatasaray treft nummer zes Göztepe in het slotduel.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner