02.06.2017 23:00

Hattrick Giroud in Franse elftal tegen Paraguay

Olivier Giroud heeft het Franse voetbalelftal vrijdag met een hattrick aan een klinkende zege op Paraguay geholpen. De verliezend finalist van het laatste EK won de oefeninterland in Rennes met 5-0.

Bondscoach Didier Deschamps had Giroud de voorkeur gegeven boven onder anderen Alexandre Lacazette en Kylian Mbappé. De kopsterke spits van Arsenal betaalde het vertrouwen terug met twee vroege doelpunten, in de tweede helft gevolgd door zijn derde. Giroud vierde zijn eerste hattrick in het shirt van de 'Haantjes'. In de slotfase liep Frankrijk verder weg van Paraguay door doelpunten van Moussa Sissoko en Antoine Griezmann.

De Fransen treffen volgende week vrijdag Zweden in groep A van de WK-kwalificatie. Halverwege de reeks gaat de ploeg van Deschamps aan kop met dertien punten uit vijf wedstrijden, Zweden heeft er tien. Het Nederlands elftal staat op de vierde plek met zeven punten.

Met Ryan Thomas van PEC Zwolle in de ploeg verloor Nieuw-Zeeland, dat zich voorbereidt op de Confederations Cup, met 1-0 van Noord-Ierland. Liam Boyce maakte al na vijf minuten het enige doelpunt in Belfast.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner