21.05.2017 16:31

Dessers leidt NAC Breda naar finales play-offs

Doelpuntenmaker Cyriel Dessers (m) juicht na een doelpunt gemaakt te hebben

Dankzij twee doelpunten van clubtopscorer Cyriel Dessers heeft NAC Breda de returnwedstrijd tegen FC Volendam gewonnen. De winst zondagmiddag betekent dat NAC Breda zich mag gaan klaarmaken voor de finale. Daarin treft het NEC of FC Emmen.

Vanaf de eerste minuten leek het erop dat NAC Breda de tegenstander, FC Volendam, weinig speelruimte zou geven. Met felle druk en een snelle omschakeling van de Brabanders kon FC Volendam in de eerste helft nauwelijks tot een goede aanval komen. Het was daarom in de zesde minuut ook al raak voor NAC Breda, toen de snelle omschakeling teveel was voor FC Volendam. Bij balverlies van de Volendammers kon Fabian Sporkslede de bal meekrijgen in het vijandige strafschopgebied. Hier hield hij goed overzicht en zag hij dat de makkelijk-scorende Dessers vrij stond. Met een strakke pass, waar centraal verdediger Erik Schouten niet bij kon, kon Dessers de bal aannemen en zich richting het doel draaien. Uiteraard faalde de Belgische spits hier ook niet en schoof hij de bal laag langs de doelman.

Even later gaf FC Volendam een vrije trap weg aan de zijkant van het strafschopgebied, waardoor Manu García de bal vrij voor het doel kon gooien. De zoneverdediging van FC Volendam stond zodanig slecht dat het weer Dessers was die een doelpunt kon maken. Hij zette zijn hoofd tegen de bal en NAC Breda verdubbelde de tussenstand. In de laatste minuten van de eerste helft was het weer NAC Breda dat op zoek was naar een doelpunt. Met een 3-0 ruststand zou de wedstrijd zo goed als beslist zijn, maar zo ver liet FC Volendam het niet komen.

De tweede helft leek NAC Breda minder op zoek naar een doelpunt en was het FC Volendam dat beter de kleedkamer uitkwam. Een paar goede aanvallen via Kevin van Kippersluis en Rihairo Meulens werden niet bekroond met een doelpunt, omdat eerstgenoemde te veel tijd nodig had met zijn balaanname. In de laatste vijftien minuten van de wedstrijd leek FC Volendam al door te hebben niet meer in staat te zijn twee doelpunten te maken en maakte het weinig aanstalten om de wedstrijd om te buigen.

Dankzij de 2-2 uitslag in de eerste wedstrijd en de 2-0 winst van zondagmiddag mag NAC Breda in de finale van de play-offs aantreden. Daarin treft het NEC of FC Emmen.

Door: Ronald Jansen