14.05.2017 16:28

PSV scoort in negentiende wedstrijd op rij

PSV heeft een 4-1 overwinning geboekt op PEC Zwolle. Daar leek het lang niet op. PEC kwam op een 0-1 voorsprong, maar in de 78e minuut werd het slotoffensief ingezet en eindigde de wedstrijd in 4-1.

PSV en PEC Zwolle wisten vooraf al waar ze aan toe waren. PSV wist dat het derde zou worden en PEC Zwolle wist dat het veilig was. De instelling dat het nergens meer om zou gaan, leek bij de thuisclub erg zichtbaar aan het begin van de wedstrijd. PSV creëerde weinig en was erg slordig in de passing.

PEC Zwolle was op weg om de klasse in uitwedstrijden te bewijzen
PEC Zwolle is dit seizoen in verhouding sterker in uitwedstrijden dan in thuiswedstrijden. De Blauwvingers pakten voor deze wedstrijd in zestien uitwedstrijden vijftien punten. Kijkend naar de Eredivisieranglijst op basis van alleen de uitwedstrijden, zouden de Zwollenaren op een zeer solide elfde plek staan. In zeventien thuiswedstrijden pakte PEC daarentegen twintig punten. Dit zijn vijf punten meer dan in de uitwedstrijden, maar kijkend naar een ranglijst op basis van de thuiswedstrijden, zou de ploeg van Ron Jans op de zeventiende plek staan. Vandaag was PEC op een goede weg naar een goed resultaat. In de 29e minuut beging doelman Jeroen Zoet opeens een fout door een bal niet te vangen die hij moest hebben. Hierdoor kon Ted van de Pavert makkelijk de 0-1 binnentikken.

PEC Zwolle scoort sinds het seizoen 2012/2013 altijd in Eindhoven
Sinds de start van het seizoen 2012/2013 zijn er maar twee ploegen die in elke uitwedstrijd tegen PSV hebben gescoord. Dit zijn PEC Zwolle en SC Heerenveen. PEC wist vandaag dus weer het net te vinden in Eindhoven.

Opeens kwam PSV met een slotoffensief
De tweede helft leek rustig te beginnen. Vanaf de 78e minuut begon het slotoffensief van PSV. De gelijkmaker kwam van Héctor Moreno. Vervolgens schoot Santiago Arias met links de mooie 2-1 binnen in de verre hoek. Jeugdspeler Sam Lammers wist vijf minuten voor tijd het net te vinden en Bart Ramselaar bepaalde vervolgens de eindstand op 4-1. Zo sluit PSV het seizoen alsnog mooi af. In de laatste achttien wedstrijden wist PSV elke wedstrijd te scoren. Nu werden er dus vier treffers gemaakt.

Laatste wedstrijd Ron Jans
Het was de laatste wedstrijd van Ron Jans als trainer van PEC Zwolle. Het was zijn 136e wedstrijd als trainer van PEC Zwolle vandaag. Hij evenaart daarmee het clubrecord van Fritz Korbach. Daarna volgt Co Adriaanse met 87 wedstrijden.

Door: Tom Verschoor