12.05.2017 09:21

Van der Sar uitzinnig: "Fucking naar de finale"

Ajax-trainer Peter Bosz (l.) valt Edwin van der Sar (r.) in de armen als Ajax ten koste van Olympique Lyon de finale van de Europa League heeft bereikt. (11-05-2017)
Ajax-trainer Peter Bosz (l.) valt Edwin van der Sar (r.) in de armen als Ajax ten koste van Olympique Lyon de finale van de Europa League heeft bereikt. (11-05-2017)

Edwin van der Sar was na plaatsing voor de finale van de Europa League uitzinnig van vreugde. De algemeen directeur van de Amsterdammers kon zijn euforie niet onder stoelen of banken stoppen.

Toch zat Van der Sar niet heel rustig op de tribune. "Ik ben redelijk nuchter van mezelf, maar na de 3-1 en die rode kaart werd het wel zenuwslopend. We hadden het eerder af moeten maken, maar we gaan fucking naar de finale", waren de dolblije woorden tegenover RTL7. Van der Sar hield het bijna niet meer van de spanning. "We kregen zoveel kansen. Donny (Van de Beek, red.) met die pegel op de kruising. Dan zak je bijna door je stoel heen, maar het eindsignaal is dan ongelooflijke ontlading", liet de voormalig doelman weten in gesprek met FOX Sports.

Van der Sar spotte André Onana tijdens het interview en riep meermaals de naam van de Kameroense doelman van Ajax, die vervolgens aansloot bij het interview. De algemeen directeur had lovende woorden over voor de sluitpost. "Dit is een heel goede doelman, nog steeds erg jong. Eerst was hij onzeker over zijn periode bij Ajax, maar kijk eens hoe belangrijk hij nu is."

Contract Onana
Voor Ajax is het daarom belangrijk dat Onana zeer waarschijnlijk zijn contract gaat verlengen. "We zijn erg blij met André en we maken een goede periode door samen. Dus ik denk dat we elkaar volgend jaar nog veel gaan tegenkomen", waarop Onana bevestigend knikte. Van der Sar vervolgde zijn verhaal: "Die één op één die hij pakte was geweldig. Hij is zo snel. Ik heb paar keer meegetraind en dan zie je zijn explosie, snelheid, kracht en energie."

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner