19.04.2017 11:56

Update: 'Tannane niet langer bij de selectie'

Oussama Tannane maakt het zich niet makkelijk bij AS Saint-Étienne. De oud-aanvaller van Heracles Almelo is door de clubleiding teruggezet naar het tweede elftal, vanwege een gebrek aan inzet bij de aanvaller.

De dribbelaar speelde in 2017 nog geen enkele wedstrijd in de Ligue 1, nadat hij in december van het vorige jaar tegen FC Lorient (2-1 verlies) voor de laatste keer in actie kwam. Het Franse medium L'Equipe meldt dat Tannane net voor zijn rentree stond tegen FC Nantes, maar dus zich nu dus moet melden bij de reserveploeg.

Volgens de krant wilde Tannane niet trainen en verzon daardoor een blessure aan zijn schaambeen. Dat kon de Franse oefenmeester Christophe Galtier overduidelijk niet bekoren. Daarmee maakt de aanvaller het zichzelf onnodig moeilijk, want voor zijn blessure was Tannane een vaste waarde bij Saint-Étienne. In twee halve seizoenen speelde hij 26 duels in de Ligue 1.

Na zijn goede eerste halve seizoen bij Heracles Almelo betaalde de Franse club ongeveer 2,5 miljoen euro voor de zesvoudig Marokkaans international. Voor Heracles scoorde hij zeven goals in elf wedstrijden. Het is overigens niet de eerste keer dat Tannane om disciplinaire redenen langs de kant wordt gehouden. Heracles werd hij in 2014/2015 ook al tweemaal uit de selectie gezet. Als jeugdspeler werd Tannane bij Ajax en PSV na incidenten van de club gehaald.

Update: 19-04-2017: 11:40

Oussama Tannane lijkt zich definitief in de nesten te hebben gewerkt bij AS Saint-Étienne. Volgens een journalist van de Franse krant L'Equipe is hij tot het eind van het seizoen uit de selectie gezet.

Het leek erop dat de Marokkaanse buitenspeler toch weer in genade was genomen door trainer Christophe Galtier. Tannane mocht zondagavond namelijk zijn opwachting maken in de Ligue 1. In de uitwedstrijd tegen Olympique Marseille (4-0) kwam hij in de rust als invaller binnen de lijnen. Het smaakte niet naar meer, want om disciplinaire redenen lijkt het opnieuw te zijn misgegaan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner