28.03.2017 22:41

Grim net als voorgangers onderuit bij debuut

Fred Grim is er niet geslaagd om met een zege te debuteren als bondscoach van het Nederlands elftal. Daarmee kopieert Grim zijn voorgangers. De laatste bondscoach die met een overwinning debuuteerde was Frank Rijkaard in 1998. Dinsdagavond ging Oranje bij Grims eerste wedstrijd als bondscoach met 1-2 onderuit tegen Italië.

Het Nederlands elftal kende na Frank Rijkaard zeven verschillende bondscoaches. Geen van deze bondscoaches wist Oranje bij zijn debuut naar de overwinning te leiden. Louis van Gaal (2000), Dick Advocaat (2002), Marco van Basten (2004) en Bert van Marwijk (2008) debuteerden allemaal met een gelijkspel.

In 2012 werd Van Gaal opnieuw bondscoach van het Nederlands elftal. Ook zijn tweede periode begon niet vlekkeloos. Oranje ging op bezoek bij België met 2-4 onderuit. Guus Hiddink, die eveneens voor de tweede keer bondscoach werd, verloor in 2014 met 0-2 van Italië. De voorganger van Grim, Danny Blind, begon zijn onsuccesvolle periode met een 0-1 nederlaag tegen IJsland.

Net als zijn voorgangers is Grim er dus ook niet in geslaagd om met een overwinning te debuteren. Oranje begon goed in de Amsterdam ArenA en kwam door een eigen goal van Alessio Romagnoli op voorsprong. De 1-0 verdween echter als sneeuw voor de zon, want een minuut na de openingsgoal maakte Éder gelijk. Voor rust scoorde Leonardo Bonucci nog de 1-2, wat tevens het laatste doelpunt van de wedstrijd was.