17.03.2017 16:53

Botteghin begrijpt gewenningsfase van Neres

De Nederlandse winter lijkt voorbij en dus kan Braziliaan David Neres zonder muts en sjaal richting de training. (15-03-2017)
De Nederlandse winter lijkt voorbij en dus kan Braziliaan David Neres zonder muts en sjaal richting de training. (15-03-2017)

Voor Feyenoorder Eric Botteghin komt het niet als een verrassing dat David Neres, zijn landgenoot in dienst van Ajax, nog niet veel aan de bak komt in Amsterdam. Hij weet als geen ander dat het wennen is in Nederland.

Botteghin kwam zelf ook in de winterstop van de Nederlandse competities naar Nederland. FC Zwolle nam hem aan het begin van 2007 over vanuit Brazilië, waarna de mandekker meteen speelminuten kreeg in de Jupiler League. Ook David Neres is nu enkele maanden in Nederland, met het verschil dat hij de duurste buitenlandse aankoop is in de clubgeschiedenis van Ajax.

"Ik ken hem niet echt als speler", vertelt Botteghin in het Algemeen Dagblad. "Hij heeft maar een paar wedstrijden op het hoogste niveau gespeeld in Brazilië. Er is veel geld voor hem neergeteld dus er zijn hoge verwachtingen", beseft de mandekker van Feyenoord. Botteghin denkt dat de grootste aanpassingsproblemen voor zijn landgenoot liggen in de Nederlandse speelstijl.

"Ik denk niet eens zozeer aan het land of aan de gewoonten hier, maar wel aan de manier van spelen van Ajax." Uiteindelijk komt het wel goed voor de rechtsbuiten van Ajax, zo denkt Botteghin. "David Neres heeft bij Ajax ongetwijfeld allerlei mensen om hem heen die helpen." Op 2 april staan de landgenoten mogelijk tegenover elkaar in de Amsterdam ArenA, Ajax en Feyenoord spelen dan tegen elkaar.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner