08.03.2017 19:40

Hoedt na uitverkiezing Oranje: "Een droom"

Stefan de Vrij (l.) en Wesley Hoedt (r.) zijn klaar voor het trainingskamp van Lazio tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (10-07-2016)
Stefan de Vrij (l.) en Wesley Hoedt (r.) zijn klaar voor het trainingskamp van Lazio tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen. (10-07-2016)

Hij moet de voorselectie van het Nederlands elftal overleven, maar Wesley Hoedt is hard op weg naar zijn interlanddebuut. De mandekker van Lazio Roma is verguld met zijn plek in de voorselectie van Oranje.

In gesprek met Voetbal International beseft Hoedt dat hij er nog niet is, maar de oud-speler van AZ is al blij met het feit dat hij genoemd wordt bij eerste groep internationals. "Het is natuurlijk nog maar een voorselectie, maar dit is wel een erg mooi signaal." Via eerste trainingen kan Hoedt een plek in de definitieve selectie afdwingen.

"Dat zou een droom zijn die uitkomt. Niet alleen de droom van mij, maar ook die van mijn familie." Hoedt verkaste in 2015 van Alkmaar naar Rome, waarna hem een magere voetbaltoekomst werd voorspeld. Hij kwam in zijn eerste seizoen in de Serie A echter tot evenveel basisplaatsen (24) in het seizoen bij AZ daarvoor. In totaal kwam Hoedt tot een kleine veertig competitiewedstrijden.

"Dan is deze plek in de voorselectie een mooie bevestiging, dat ik destijds de goede keuze heb gemaakt. Dat het op deze manier ook kan. De laatste tijd heb ik veel en goed gespeeld. Ik voel dat ik me goed ontwikkel." De uitverkiezing van Hoedt komt mede door blessureleed bij Oranje. Zowel Jeffrey Bruma als Virgil van Dijk is niet inzetbaar voor bondscoach Danny Blind.

Het Nederlands elftal speelt eind maart de kwalificatiewedstrijd in en tegen Bulgarije, terwijl ook een oefeninterland tegen Italië op het programma staat.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner