06.03.2017 21:43

Galatasaray blijft via een ontsnapping derde

Met een goal zes minuten in blessuretijd heeft Eren Derdiyok voorkomen dat Galatasaray afzakte op de ranglijst van de Turkse SüperLig. De spits maakte in de dying seconds tegen Antalyaspor de 3-2.

Galatasaray kwam in speelronde 23 als laatste van de topploegen in actie en aangezien Beşiktaş, Medipol Başakşehir F.K en Fenerbahçe wonnen, lag de druk op Galatasaray. De ploeg uit Istanbul trad zonder Wesley Sneijder en Nigel de Jong aan, Garry Rodrigues begon op de bank aan het duel.

Er leek geen vuiltje aan de lucht voor Galatasaray, dat voor rust op een 2-0 voorsprong kwam via Bruma en Derdiyok. Kort na rust vocht Antalyaspor zich echter terug, waarna het lang bij 2-2 bleef. Dit leek ook de eindstand te worden, totdat Derdiyok zijn belangrijke treffer scoorde.

Door de driepunter gaat Galatasaray weer over Fenerbahçe heen op de ranglijst, het verschil tussen de concurrenten bedraagt twee punten. Beşiktaş heeft als koploper nog steeds vier punten voorsprong op de concurrentie.