02.03.2017 15:00

Knallende ruzie Özil en Mourinho: "Huilbaby"

Tussen 2010 en 2013 werken Mesut Özil en José Mourinho samen bij Real Madrid. De stijlvolle Duitse middenvelder had echter een moeizame verstandhouding met zijn trainer, dat tot ontploffing kwam in de kleedkamer.

In de autobiografie van Özil, Die Magie des Spiels, doet hij een opvallende onthulling over de verstandhouding tussen hem en Mourinho. In de rust van een wedstrijd ging het fout. "Mourinho schreeuwde tegen mij: 'Denk je dat twee passes genoeg zijn? Denk jij dat je te goed bent om een duel aan te gaan? Denk jij dat je zo goed bent dat je het op vijftig procent kunt doen? Weet je hoe het eruit ziet als jij een duel aangaat? Ik zal het voordoen.' Vervolgens liep hij rond op zijn tenen, met zijn armen dicht bij het lichaam. Ook tuitte hij zijn lippen."

Özil was niet gediend van de actie van zijn trainer en werd kwaad. "Ik heb tegen hem geschreeuwd dat hij zelf maar het veld op moest. Ik heb mijn tenue uitgetrokken en naar hem gegooid. 'Trek het maar aan en laat het maar zien.'" Mourinho was niet bepaald onder de indruk, begon te lachen en zei: "Geef je het nu al op? Je bent een lafaard. Wat wil je doen? Onder de warme douche stappen en je haar wassen? Wil je alleen zijn? Of wil je liever je teamgenoten, de fans en mij laten zien wat je wel kan? Weet je wat Mesut, waarom begin je niet te huilen! Je bent een huilbaby." Voor Özil was het klaar. Hij pakte zijn handdoek en liep zonder iets te zeggen naar de douche.

Ondanks de moeizame verstandhouding tussen Mourinho en Özil, deed de Portugese manier wel geregeld een beroep op de middenvelder. Özil was een vaste waarde bij Real Madrid en speelde 105 wedstrijden in de Primera División, in drie volledige seizoenen. Daarin maakte hij negentien doelpunten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner