11.02.2017 16:38

Botteghin: "Zou geen nee zeggen tegen Oranje"

Eric Botteghin heeft Feyenoord op voorsprong gezet tegen FC Twente. (05-02-2017)
Eric Botteghin heeft Feyenoord op voorsprong gezet tegen FC Twente. (05-02-2017)

Eric Botteghin staat wel open voor een interlandcarrière bij het Nederlands elftal. De centrale verdediger van Feyenoord is geboren in Brazilië, maar woont al sinds 2007 in Nederland. Botteghin zou het een eer vinden om voor Oranje te mogen spelen.

Eerder brak Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst al een lans voor Botteghin in het Nederlands elftal. De verdediger kan een Nederlands paspoort aanvragen en zou op die manier nog voor Oranje uit kunnen komen. "Dan moet ik eerst een paspoort weggeven, want ik heb er al twee: een Italiaans en een Braziliaans paspoort", vertelt de centrumverdediger in gesprek met De Telegraaf.

Botteghin wil een interlandcarrière voor Oranje op voorhand niet uitsluiten. "Ja, iedereen droomt ervan om in een nationaal team te spelen. En ik denk niet dat ik nee zou zeggen als de vraag ooit komt. Ik heb ook veel te danken aan Nederland. Ik vind het geweldig hoe de mensen mij hier hebben opgevangen en hoe ze hier met mij omgaan. Maar ik vind het moeilijk om me over dit onderwerp uit te laten. Jullie hebben toch nog meer goede verdedigers dan De Vrij en Van Dijk?"

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner