11.02.2017 16:18

Gesprek met Van der Sar hield Onana bij Ajax

André Onana tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. (22-01-2017)
André Onana tijdens de wedstrijd tussen FC Utrecht en Ajax. (22-01-2017)

André Onana is Edwin van der Sar erg dankbaar voor zijn steun. De Kameroense doelman had het soms zwaar in zijn eerste maanden bij Ajax, maar de huidige directeur van de Amsterdammers sprak Onana bemoedigend toe.

"Zonder Mister Van der Sar was ik hier niet meer", stelt Onana in het Algemeen Dagblad. De sluitpost wilde terugkeren naar FC Barcelona, maar dankzij gesprekken met Van der Sar zette hij die gedachte uit zijn hoofd. "Ik moest geduld hebben. Rustig blijven. Je bent nog zó jong, zei hij steeds. Hij was twintig jaar lang één van de beste keepers van de wereld. Dus hij zal het wel weten. En hij is ook nog eens de big boss, hè."

Onana heeft dit seizoen zijn kans gegrepen als eerste doelman van Ajax. Na het vertrek van Jasper Cillessen werd Tim Krul gehaald als vervanger, maar die moest nog lang revalideren van een zware blessure. Trainer Peter Bosz was echter zo tevreden over de prestaties van Onana dat hij onder de lat mocht blijven staan. "Hier kan ik de keeper worden die ik wíl worden. Een 'Europese keeper'. Dit is de plek waar ik mijn droom kan laten uitkomen."

"Heb je de Afrika Cup gezien? Die keepers blijven alleen maar op de lijn en schieten elke bal naar voren. Ik spiegel me liever aan Manuel Neuer van Bayern München", vertelt Onana, die niet deel wilde nemen aan het toernooi om de Afrika Cup met Kameroen. "Ik heb heel goed nagedacht over mijn beslissing. Een keuze voor de toekomst", stelt hij. "Of het volk niet boos op mij is? Haha, integendeel. Ik weet zeker dat ik de volgende keer weer hartelijk ontvangen word in mijn land."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner