11.02.2017 10:27

Clubicoon Kashia staat voor Vitesse-mijlpaal

Guram Kashia gaat op een positieve manier helemaal door het lint als hij Vitesse in de kwartfinale van de beker op een voorsprong zet tegen Feyenoord. (26-01-2017)
Guram Kashia gaat op een positieve manier helemaal door het lint als hij Vitesse in de kwartfinale van de beker op een voorsprong zet tegen Feyenoord. (26-01-2017)

De immens populaire Guram Kashia kan zaterdagavond geschiedenis schrijven in het shirt van Vitesse. De Georgiër kan tegen Willem II de mijlpaal van tweehonderd Eredivisie-wedstrijden voor de Arnhemmers bereiken. Een buitenlander speelde nog nooit zoveel wedstrijden in dienst van Vitesse.

Kashia werd in 2010 door Vitesse overgenomen van Dinamo Tbilisi. Dit gebeurde vlak nadat de Georgische zakenman Merab Jordania de Eredivisionist kocht. Jordania bracht Vitesse weinig goeds, maar Kashia groeide in de afgelopen jaren uit tot een absolute sterkhouder in het elftal van de Arnhemmers. In zijn eerste seizoen kwam hij direct tot 28 basisplaatsen, in 2011 en 2012 waren dat er gezamenlijk al 32.

In het seizoen 2012/2013 miste Kashia slechts één competitieduel voor de Arnhemmers, omdat de mandekker geschorst was naar aanleiding van zijn vijfde gele kaart in dat seizoen. Ook in de jaren daarna bleef Kashia belangrijk voor Vitesse, hij behaalde uiteindelijk drie keer Europees voetbal met de formatie uit Gelderland. In de seizoenen 2012/2013, 2013/2014 en 2015/2016 speelde Vitesse in de kwalificaties van de Europa League, maar het lukte de Arnhemmers niet om zich te kwalificeren.

In oktober 2015 verlengde Kashia zijn contract bij Vitesse tot medio 2020. Hiermee lijkt de Georgiër ook voor Eredivisie-duel driehonderd te kunnen gaan in Arnhemse dienst. De kroon op zijn werk kan dit seizoen plaatsvinden, aangezien Vitesse in de halve finale van de KNVB beker staat. De club uit Gelderland won nog nooit een hoofdprijs en kan via het bekertoernooi Europees voetbal afdwingen. Sparta - Vitesse staat 1 maart op het programma in de beker.

Bekijk hier een overzicht van de gespeelde wedstrijden van Kashia.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner