10.02.2017 15:59

Van Bronckhorst linkt Botteghin aan Oranje

Eric Botteghin vraagt om de bal tijdens De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. (23-10-2016)
Eric Botteghin vraagt om de bal tijdens De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. (23-10-2016)

Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst vindt het helemaal geen onlogische gedachte dat Eric Botteghin ooit uit kan komen voor het Nederlands elftal. De mandekker speelt al sinds 2007 in Nederland.

De Braziliaan woont dus al langer dan vijf jaar in ons land en kan daarom een Nederlands paspoort aanvragen. Via die procedure is het mogelijk dat Eric Botteghin ooit nog uitkomt voor Oranje. "Als je zo goed presteert, dan ontstaat zo'n discussie", stelt Van Bronckhorst op de persconferentie voor de wedstrijd Feyenoord - FC Groningen. "Dat is logisch. Of Botteghin een Nederlands paspoort moet krijgen? Ik gaf Botteghin net een oranje hesje. Dat stond hem", grapt Van Bronckhorst.

De zaak rondom Eric Botteghin doet denken aan die van Douglas, die in de tijd dat bij bij FC Twente speelde zich liet naturaliseren. De verdediger werd ook opgeroepen, maar tot een debuut in Oranje kwam het nooit. Van Bronckhorst ziet een debuut van Eric Botteghin bij het Nederlands elftal wel zitten. "Als hij ooit in Oranje kan spelen, zouden dat heel mooi zijn, maar ik kan niet voorspellen wat er in de toekomst gebeurt met hem. Maar volgens mij kan hij ook een Italiaans en een Braziliaans shirt dragen."

Eric Botteghin werd in 2007 door PEC Zwolle, toen nog FC Zwolle, naar Nederland gehaald. Daarna speelde hij nog voor NAC Breda en FC Groningen. Hij speelde uiteindelijk meer dan 350 duels in Nederland, waarvan een kleine tweehonderd in de Eredivisie.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner