10.02.2017 10:34

Fitte Černý: "Ben gegroeid, twee centimeter"

Een opmerkelijk verhaal over Vaclav Černý. De Tsjechische aanvaller van Ajax is namelijk in de afgelopen weken twee centimeter gegroeid. Dit gebeurde in een periode waarin hij herstelde van een blessure. 

De negentienjarige vleugelspits kampte met een kwetsuur aan zijn rug en is daarvoor in Amsterdam en in zijn thuisland voor behandeld. Zo werden de ruimtes tussen zijn wervels groter gemaakt. "Ik ben zelfs gegroeid, twee centimeter", vertelt Černý in gesprek met Ajax Life. "Dat is echt veel als je eigenlijk al bent uitgegroeid. Ik ben nu 1.82 meter."

Volgens de aanvaller heeft hij een andere houding aangenomen. "Ik heb geen holle rug meer, kan mijn schouders veel gemakkelijker ontspannen laten hangen. Eigenlijk voelt mijn hele lichaam vrijer." Černý, die deed dit seizoen nog maar vier keer mee deed met Ajax in de Eredivisie, was gedwongen om zich aan te passen. 

"Als ik een verkeerde beweging maakte, schoot het er meteen in. We hoopten dat het met rust nemen over zou gaan, maar dat was niet zo. Ik heb twee maanden met veel pijn gespeeld." Afgelopen maandag was de aanvaller nog verantwoordelijk voor de openingstreffer van het 5-2 verloren duel met Fortuna Sittard.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner