08.02.2017 14:47

Kongolo focust zich op duel met FC Groningen

Terence Kongolo (l.) krijgt geel van scheidsrechter Dennis Higler (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - Feyenoord (05-02-2017).
Terence Kongolo (l.) krijgt geel van scheidsrechter Dennis Higler (r.) tijdens het competitieduel FC Twente - Feyenoord (05-02-2017).

De supporters van Feyenoord dromen al van een kampioensfeest op de Coolsingel, maar Terence Kongolo focust zich momenteel alleen op de thuiswedstrijd tegen FC Groningen van aankomend weekend.

Feyenoord heeft na 21 competitiewedstrijden een voorsprong van vijf punten op nummer twee Ajax, dat legt echter geen extra druk op de Rotterdammers. "Dat hoort er toch gewoon bij", vertelt de linksback annex centrale verdediger aan Voetbal International. "Wij moeten gewoon de volgende wedstrijd elke keer winnen. De rest is voor de buitenwacht. Mijn programma stopt bij de wedstrijd tegen FC Groningen van aanstaande zaterdag."

Voor de 22-jarige verdediger telt tegenwoordig alleen nog het resultaat, waardoor 'mooi voetballen' op een laag pitje staat. "Ik ben een sniper. Ik wil een moordenaar zijn. Dus wie er ook door is, ik pak hem die bal altijd nog af", aldus Kongolo, die mogelijk bezig is aan zijn laatste maanden bij Feyenoord. "Ik heb een plan. Dat ik ooit de stap maak naar een grotere competitie weet ik allang."

Kongolo heeft bij Feyenoord nog een contract tot medio 2018.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner