07.02.2017 21:13

'Lahm stopt na dit seizoen met voetballen'

Philipp Lahm stopt na dit seizoen mogelijk met zijn actieve spelerscarrière. De verdediger, die in 2002 al debuteerde in het shirt van Bayern München, laat in dat geval zijn doorlopende contract bij de club versnipperen. Hij staat nu nog tot medio 2018 onder contract in Beieren.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Bild heeft de rechtsback, met meer dan zeshonderd clubwedstrijden en honderd interlands achter zijn naam, dit aangegeven bij Bayern München. De 33-jarige vleugelverdediger is ook dit seizoen nog een gewaardeerde kracht in het elftal van Der Rekordmeister, maar speelt al enkele seizoenen lang niet meer zoveel als in het verleden.

Volgens de Bild heeft Lahm tegen de verwachtingen in een baan bij de clubleiding van Bayern München geweigerd. De baan van technisch directeur lag voor Lahm klaar, maar om onduidelijke redenen lijkt dat niet gaan te gebeuren. De verdediger kwam in 2002 bij het eerste elftal van Bayern München terecht, een jaar later werd hij voor twee jaar verhuurd aan VfB Stuttgart.

Bij die club kwam Lahm veel aan spelen toe, waarna Bayern München hem ook meer speeltijd bood. De rechtsback staat inmiddels op 373 Bundesliga-wedstrijden, terwijl hij ook 109 keer uitkwam in de Champions League. Bayern München of Lahm zelf hebben het nieuws nog niet bevestigd.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner