06.02.2017 11:50

Uitblinker Botteghin: "Niet naar Ajax kijken"

Eric Botteghin (r.) zet zijn voet tegen de bal, maar weet de bal niet achter Nick Marsman (l.) te werken. Fredrik Jensen (m.) kijkt toe. (05-02-2017)
Eric Botteghin (r.) zet zijn voet tegen de bal, maar weet de bal niet achter Nick Marsman (l.) te werken. Fredrik Jensen (m.) kijkt toe. (05-02-2017)

Feyenoord wist de lastige uitwedstrijd tegen FC Twente om te zetten in winst. Mede dankzij een doelpunt van Eric Botteghin. De Braziliaanse verdediger is van grote waarde voor de Rotterdammers.

"Ik voelde dat de goal zou vallen. De hele wedstrijd door voelden we ons de bovenliggende partij tegen FC Twente. Voor rust hadden we het even een paar keer moeilijk met onszelf, meer dan met de tegenstander. Maar in de tweede helft deden we het in mijn ogen uitstekend. Dat Ajax hier verloor, zegt mij niets", vertelt de Braziliaan in gesprek met De Telegraaf.

"We moeten niet naar de prestaties van Ajax kijken. We moeten ons ook niet druk maken wie er bij ons op het middenveld speelt. Dat is een discussie, maar er is zo veel kwaliteit in de ploeg dat ik me geen zorgen maak als er af en toe iemand anders speelt."

Zijn ploeggenoot, en de man van de assist op Botteghin, Eljero Elia is blij met de verdediger: "In het veld is hij een soort moordenaar, in de positieve zin van het woord. Hij verdedigt als een beest, maar scoort ook nog belangrijke goals. Ja, iedereen is blij met Botteghin."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner