02.02.2017 20:43

Zweeds toptalent snel inzetbaar bij Dortmund

Fans die niet kunnen wachten op het debuut van Alexander Isak in de Bundesliga kunnen zaterdag al inschakelen. De spits van Borussia Dortmund kreeg groen licht van de FIFA en kan spelen in de competitiekraker tegen RB Leipzig.

Isak kwam deze winter naar Duitsland vanaf AIK Solna, maar omdat de spits nog onder de achttien is, moest de FIFA de transfer definitief goedkeuren. De wereldvoetbalbond deed dit eerder dan verwacht, waardoor de goaltjesdief, met roots in Eritrea, kan spelen tegen RB Leipzig. Isak wordt vanwege zijn scoringsdrift en lengte al de nieuwe Zlatan Ibrahimović genoemd.

In 24 competitieduels scoorde hij al tien keer, waardoor de Europese voetbaltop al snel achter hem aanzat. Borussia Dortmund handelde het beste, de ploeg legde de spits tot medio 2019 vast. Borussia Dortmund kan Isak goed gebruiken in het duel met RB Leipzig, de ploeg staat samen met koploper Bayern München mijlenver voor op de concurrentie, het gat tussen de twee ploegen bedraagt na achttien wedstrijden al elf punten.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner