02.02.2017 14:40

Guardado: "Belangrijkste is de drie punten"

Sc Heerenveen-aanvaller Reza  Ghoochannejhad (l.) komt in balbezit en probeert zijn tegenstander van PSV, Andrés Guardado van zich af te schudden. (22-01-2017)
Sc Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad (l.) komt in balbezit en probeert zijn tegenstander van PSV, Andrés Guardado van zich af te schudden. (22-01-2017)

PSV begon de tweede seizoenshelft met drie zeges, maar makkelijk ging het niet. Tegen sc Heerenveen (4-3) en Heracles Almelo (2-1) werd pas vlak voor tijd het winnende doelpunt gemaakt, waardoor PSV in de titelrace blijft.

Andrés Guardado maakt zich geen zorgen om de kritiek die PSV kreeg te verduren. "Soms gebeurt zoiets. Wij zijn de eersten die een wedstrijd op slot willen zetten, maar soms gaat het anders. Het belangrijkste is dat we steeds weer drie punten pakken", aldus de Mexicaanse middenvelder tegenover PSV TV.

De overwinningen werden met de hakken over de sloot veiliggesteld, waarbij het soms leuk op meer geluk dan wijsheid. Volgens Guardado kwamen de overwinning tot stand met geluk en kwaliteit. "Een beetje van alles. Geluk moet je ook afdwingen. We doen ons best om punten te pakken. Je moet niet opgeven, vooral niet als je achterstaat. Ook als staan we op achterstand, we blijven knokken en gaan ervoor."

De dertigjarige middenvelder moet het jonge PSV leiding geven in de achtervolging op Feyenoord en Ajax. Guardado wil echter vooral met zijn voeten spreken. "Ik hoop dat jonge spelers zin hebben om dingen van me te leren. Ik ben niet een leraar die met ze gaat praten en zegt wat ze moeten doen. Iedereen heeft z'n eigen speelstijl. Maar als ik ze tijdens trainingen iets kan bijbrengen, dan doe ik dat."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner