30.01.2017 22:12

SC Cambuur lijft middenvelder Mannes (25) in

Jurjan Mannes (l.) probeert Damil Danklui (r.) bij te houden tijdens het competitieduel FC Emmen - Jong Ajax. (13-01-2017)
Jurjan Mannes (l.) probeert Damil Danklui (r.) bij te houden tijdens het competitieduel FC Emmen - Jong Ajax. (13-01-2017)

Jurjan Mannes maakt per direct de overstap van FC Emmen naar SC Cambuur. De 25-jarige controlerende middenvelder wordt door de formatie uit Leeuwarden voor een half jaar gehuurd, daarna staat hij nog een jaar onder contract bij de club.

Mannes komt uit de jeugdopleiding van FC Twente, maar verder dan het beloftenelftal kwam hij niet. In dienst van Fortuna Sittard debuteerde Mannes in het betaalde voetbal, waarna hij ook speeltijd kreeg bij Jong FC Twente. In dienst van FC Emmen brak de rechtspoot definitief door, dit seizoen speelde hij in dienst van die club zijn honderdste duel in de Jupiler League.

"Waar we ruim zitten in de aanvallend ingestelde middenvelders, is dit voor de controlerende posities niet het geval", licht technisch directeur Gerald van den Belt de transfer toe op de clubwebsite. "Daarom is Jurjan met zijn kwaliteiten een welkome versterking. We volgen hem als SC Cambuur al langer en zijn er van overtuigd dat hij een meerwaarde gaat zijn voor onze club."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner