30.01.2017 20:50

FA Cup: Makkelijke loting voor de topploegen

De betere ploegen in Engeland die nog actief zijn in de FA Cup, zullen hoogstwaarschijnlijk ook in de volgende ronde van het bekertoernooi te bewonderen zijn. De loting voor de achtste finale leverde geen kraker op.

Arsenal werd maandagavond gekoppeld aan stuntploeg Sutton United. De amateurploeg komt uit in de National League, het vijfde voetbalniveau van Engeland. De club schakelde eerder grote namen als AFC Wimbledon en Leeds United uit en ontvangt de Gunners in eigen huis.

De overige topclubs nemen het op tegen formaties uit de Championship. Premier League-koploper Chelsea werd gekoppeld aan Wolverhampton Wanderers, een degradatiekandidaat in de competitie. De ploeg schakelde een ronde eerder wel Liverpool uit. Tottenham Hotspur speelt een uitwedstrijd tegen middenmoter Fulham en Manchester United speelt tegen Blackburn Rovers, dat in de degradatiezone staat.

Manchester City kreeg te maken met een 'zware' loting, de kapitaalkrachtige ploeg speelt tegen Huddersfield Town, de nummer vijf van de Championship. De wedstrijden in de achtste finale van de FA Cup worden tussen 17 en 20 februari afgewerkt.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner