25.01.2017 11:34

AZ wil Boadu zo snel mogelijk lang vastleggen

Myron Boadu volgt het spel uiterst geconcentreerd. (21-01-2017)
Myron Boadu volgt het spel uiterst geconcentreerd. (21-01-2017)

AZ wil de talentvolle Myron Boadu zo snel mogelijk vastleggen, om geïnteresseerde buitenlandse clubs bij de aanvaller weg te houden. De onlangs zestien jaar geworden Boadu is met de Alkmaarse club in gesprek over een verbintenis.

Max Huiberts, technisch directeur van AZ, verwacht dat beide partijen op korte termijn een handtekening gaan zetten onder een contract wat de talentvolle spits de aankomende seizoenen in Alkmaar moet houden. "De besprekingen lopen. Er is nu al buitenlandse interesse, maar ik heb sterk het idee dat hij voorlopig nog bij AZ wil blijven."

"Wij hebben een plan met hem en praten daarover", stelt de beleidsbepaler in gesprek met Voetbal International. Op vijftienjarige leeftijd debuteerde Boadu al bij Jong AZ in de Tweede Divisie. "Alles zal gericht zijn op een doorbraak in AZ 1. Hij laat zich niet snel gek maken, volgens mij. En we weten allemaal dat dat best lastig is in de voetbalwereld van nu."

Inmiddels staat de teller al op zes wedstrijden voor Jong AZ, waarin hij vijfmaal scoorde. Huiberts heeft daarom enkel positieve woorden over voor Boadu. "Hij heeft alle fysieke aspecten om een goede centrumspits te worden. Je weet nooit hoelang je dit soort talenten behoudt, maar dat hij een bijzondere jongen is, is wel duidelijk."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner