10.01.2017 15:47

Klopp resoluut over Barça-interesse Coutinho

Philippe Coutinho houdt de ogen gericht op de bal tijdens een wedstrijd van Liverpool. (26-11-2016)
Philippe Coutinho houdt de ogen gericht op de bal tijdens een wedstrijd van Liverpool. (26-11-2016)

Philippe Coutinho staat naar verluidt in de belangstelling van FC Barcelona, maar Liverpool-trainer Jürgen Klopp wil zijn sterspeler absoluut niet kwijt. De Duitse oefenmeester laat weten dat geen enkel bedrag hoog genoeg is om de Braziliaan bij Liverpool weg te kapen.

Coutinho begon het seizoen bij Liverpool uitstekend: in dertien wedstrijden was de middenvelder vijfmaal trefzeker. De 24-jarige Braziliaan staat echter al sinds eind november aan de kant met een enkelblessure. Desondanks schijnt de interesse van FC Barcelona onverminderd te zijn. "We hebben nooit het idee gehad om hem te laten gaan, omdat hij van ons is. We denken daar nu niet anders over, er is niets veranderd", laat Klopp stellig weten aan de Daily Mirror.

Klopp had gehoopt dat FC Barcelona, door het aanhoudende blessureleed van Coutinho, de pijlen op een andere speler zou richten. "Maar dat is jammer genoeg niet de manier waarop clubs denken”, vervolgt de Duitse coach. "Het was geen grote blessure, dus de vraag of hij nog wel dezelfde speler zou zijn na de kwetsuur, bestond niet. Het zou mooi zijn als grote clubs een speler compleet zouden vergeten als hij vijf of zes weken aan de kant staat. Zo werkt het niet, maar het is onze speler."

Het contract van Coutinho bij Liverpool loopt nog door tot de zomer van 2020. De middenvelder is afkomstig uit de jeugdopleiding van de Braziliaanse club Vasco da Gama, maar werd al snel opgepikt door Inter. In 2012 speelde Coutinho een half seizoen op huurbasis bij het Spaanse Espanyol. Sinds de winterstop van 2013 speelt de Braziliaan zijn wedstrijden in het shirt van Liverpool.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner