10.01.2017 14:33

Lahm lang niet tevreden over spel van Bayern

Philipp Lahm zette afgelopen zomer een punt achter zijn interlandcarrière, maar is niet van plan om op korte termijn helemaal te stoppen met profvoetbal. De routinier hoopt nog wel een aantal jaar voor Bayern München te kunnen spelen.

De inmiddels 33-jarige Lahm is niet van plan om zijn voetbalschoenen aan de wilgen te gaan hangen. Stoppen is voor hem voorlopig geen optie. "Op dit moment is dit mijn op twee na laatste winterse trainingskamp", vertelt Lahm in gesprek met het Duitse BILD. "Mijn contract loopt namelijk nog door tot medio 2018." De aanvoerder van Bayern is nog altijd zeer ambitieus en wil in de tweede seizoenshelft de voorsprong in de Bundesliga vergroten.

Halverwege het seizoen staat RB Leipzig, dat dit seizoen voor het eerst in de Bundesliga speelt, verrassend op de tweede plaats. De voorsprong van Bayern bedraagt slechts drie punten. "We zullen een betere balans moeten vinden tussen aanval en verdediging", stelt Lahm. "In heel veel wedstrijden ging dat goed, maar er waren periodes in het seizoen waarbij niet alles perfect is gelopen." Bayern München is ook nog in de race voor de eindzege in de Champions League. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti neemt het in februari in een tweeluik op tegen Arsenal.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner