29.12.2016 11:01

Klopp looft Coutinho: "Grote stap gezet"

Liverpool-trainer Jürgen Klopp is ontzettend blij met sterspeler Philippe Coutinho. De Braziliaanse middenvelder annex vleugelaanvaller heeft, volgens zijn trainer, een grote stap gezet tijdens het kalenderjaar 2016.

Vooral de traptechniek van Coutinho heeft een sterke indruk achtergelaten op de Duitse trainer. De Braziliaan probeert het dan ook regelmatig van grote afstand. "Als je het ziet gebeuren denk je: nee, niet weer schieten! Maar als ik zo zou kunnen schieten als hij, had ik het ook de hele tijd gedaan. Het is niet normaal meer hoe goed Philippe kan schieten."

"Verder is hij dit jaar vooral heel stabiel geweest", vervolgt Klopp tegenover The Liverpool Echo. "Onze speelstijl past hem als gegoten. Ik heb daar met hem over gesproken. Ik vond dat Philippe het team meer kon helpen, maar ook dat wij hem meer konden helpen zodat hij in betere posities zou komen om te schieten. Dat doen we door hem met veel korte, simpele passes in dichter bij het doel stelling te brengen. Dat heeft ons een enorme boost gegeven. Hij heeft een vrijere rol gekregen en draagt minder verantwoordelijkheid. Daardoor heeft hij een heel, heel grote stap gezet in 2016."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner