26.12.2016 10:50

Heitinga en Bergkamp lyrisch over Jong Ajax

Vaclav Černý omhelst ploeggenoot Abdelhak Nouri. Jong Ajax is veel te sterk voor De Graafschap. Černý is tweemaal trefzeker. (17-10-2016)
Vaclav Černý omhelst ploeggenoot Abdelhak Nouri. Jong Ajax is veel te sterk voor De Graafschap. Černý is tweemaal trefzeker. (17-10-2016)

John Heitinga en Dennis Bergkamp zijn lovend over de beloften van Ajax. De Amsterdammers doen goed mee in de Jupiler League en staan slechts twee punten achter op koploper VVV-Venlo. Het team staat onder leiding van hoofdtrainer Marcel Keizer.

Heitinga deed als speler van Ajax regelmatig mee met Jong Ajax en is inmiddels assistent-trainer. "Spelers van het eerste hadden bij het meespelen bij de beloften weleens van: liever niet. Dat is dit seizoen helemaal anders. Er is een soort hype ontstaan rond dit elftal. Ik heb het op De Toekomst nog nooit zo druk gezien. Om met deze jonge talenten te werken is echt een feestje", aldus Heitinga tegenover 1900 Magazine.

Ook Bergkamp is lyrisch als hij praat over de talenten van de nummer twee van de Eredivisie. "Het is nu echt een opleidingsteam. De stap van de A1 naar het eerste werd nogal eens groot gevonden. Deze tussenstap is ideaal. Spelers als Kenny Tete, Jaïro Riedewald en Joël Veltman hebben al laten zien dat de prikkels die ze ervan hebben gekregen goed voor het verloop van hun loopbaan zijn geweest."

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner